Kategorije
Nekategorizirano

  Iako nema sumnje u činjenicu da je druženje s nekom neizlječivom seksualno prenosivom infekcijom teško, nije nemoguće kada sa partnerom dijelite besprijekorno razumijevanje.

Kada se družite s nekim tko živi sa seksualno prenosivom bolešću, postaje važno razumjeti njegovo zdravstveno stanje i pružiti podršku.
Stigma vezana za spolno prenosive infekcije često otežava ljudima otkriti njihovo stanje ili podijeliti kroz što prolaze. Iako bi se prije 15-ak godina stvari razlikovale, zahvaljujući stvaranju antivirusnih terapija i antivirusnih lijekova, sada je moguće živjeti apsolutno normalan život, unatoč neizlječivoj seksualno prenosivoj bolesti kao što su herpes ili HIV.
Kad živite sa SPD-om

Specijalistička web mjesta za pronalaženje seksualno prenosivih bolesti omogućila su osobama s herpesom da pronađu pratitelja koji živi s istim seksualno prenosivim bolestima. Međutim, stvari nisu tako jednostavne kao što se čine. Iako bi u vašim tretmanima moglo biti sličnosti, na emocionalnoj bi se poziciji vrlo razlikovali. Može se reći da ćete i dalje morati razumjeti što je osoba prošla u prošlosti da biste osigurali sjajnu budućnost.
Ako ste uspjeli prevladati stigmu povezanu sa seksualno prenosivom infekcijom, morat ćete se uvjeriti da je vaš partner potpuno u redu i ne žali zbog svoje prošlosti.
Kad nemate SPD

SPB poput herpesa su asimptomatske. To znači da infekcija ne bi imala vidljive simptome i nikad ne biste znali da nosite virus ako se ne testirate. Postoje šanse da vaš partner može otkriti njegov status seksualno prenosivih bolesti dok je u vezi. U ovom slučaju, vaš prvi korak bi trebao biti da ga utješite, a ne da planirate raskid. Uz to, ne bi bila loša ideja testirati se na SPD.
Kada vaš partner ima seksualno prenosivu infekciju, postaje važno naučiti više o tome i pronaći načine rješavanja simptoma povezanih s njim. Pazite na načine koji vam mogu pomoći poboljšati životni stil. Osim toga, trebali biste razmotriti i posjet terapeutu koji bi planirao dugoročno ili kratkotrajno liječenje, ovisno o simptomima ili statusu infekcije u tijelu.
Kako se većina infekcija sa ZSOB-om izazva nesvjesno, nema smisla okrivljavati nekoga za infekciju infekcijom. Bilo bi bolje ako prikupite više podataka o seksualno prenosivim bolestima i poduzmete sve mjere opreza da ih ne biste ugovorili.
   .

Autor SMSpoznanstva

Najbolje stranice za upoznavanje | oglasi za poznanstva | ljubavni oglasi | seks oglasi | osobni kontakti | sms poznanstva | online upoznavanje | sms chat hrvatska

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.